Káposztás tészta - lowcarb
Igazi finomság
- Könnyű
- MucsiNikol20-40 perc
- 2021-02-22495.5 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 495.5 |
kJ: | 2070.6 |
Szénhidrát: | 10.7 |
Amelyből cukrok: | 10 |
Zsír: | 40 |
Amelyből telített zsírsavak: | 3.2 |
Rost: | 7.5 |
Fehérje: | 17.3 |
Só: | 0 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 1 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 2ek. ( csapott )Zsír Kókuszzsír (általános)
- 2dbTojás egész (általános) 1 db 52g
- 300gFehérkáposzta ( általános )
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
Ízesítés: só, bors, eritrit, csipet egész kömény
Elkészítése:
A káposztát nagyobb "kockákra" vágjuk, megsózzuk, 10-15 percig állni hagyjuk (levet ereszt). Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a kókuszzsírt, rátesszük a káposztát. Ízlés szerint fűszerezzük. Fedő alatt lassan pároljuk, míg felére összeesik.
Amikor elkészült, egy szűrőlapáttal kivesszük egy tányérra, és félretesszük.
A 2 db. tojást egy csipet sóval habosra keverjük. a serpenyőben maradt zsiradékra ráöntjük, és fedő alatt lassan egyben megsütjük, mint a palacsintát. Amikor elkészült egy vágódeszkára terítjük, kb. akkora "kockákat" vágunk, mint a káposzta. Forrón összekeverjük, és tálaljuk.